EURO: Na Wembley samo s potvrdom o dvije primljene vakcine

Oni koji nisu primili drugu dozu, morat će pokazati negativan test na COVID-19.

Vlasnici ulaznica iz drugih država će morati pokazati dokaze o negativnom testu (EPA)

Engleski navijači, stariji od 11 godina koji žive u Velikoj Britaniji, a žele gledati utakmice Evropskog nogometnog prvenstva na londonskom Wembleyu, morat će imat dokaz da su primili drugu dozu vakcine protiv COVID-19 više od dvije sedmice prije utakmice, saopštila je u utorak UEFA.

Oni koji nisu primili drugu dozu morat će pokazati negativan test na COVID-19 star najviše 48 sati, objašnjava Hina, pozivajući se na Reuters.

Međutim, vlasnici ulaznica iz drugih država i dalje moraju pokazati dokaze o negativnom testu LFT napravljenom 48 sati prije, objavila je UEFA na svojoj web stranici.

U Glasgowu bez testova i potvrda

Engleska započinje EURO susretom protiv Hrvatske u grupi D u nedjelju, a onda 18. juna igra protiv Škotske i 22. juna protiv Češke, a Wembley će na utakmicama grupne faze primiti 22.500 navijača.

Na Wembleyu se još igra jedna utakmica osmine finala te oba polufinala i finale.

Navijači koji žele gledati utakmice Škotske na Hampden Parku u Glasgowu neće morati priložiti dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu, javlja BBC.

 

 

Izvor: Agencije

Povezane

Evropsko prvenstvo u nogometa, koje je od 11. juna do 11. jula na programu u 11 gradova Starog kontinenta, igra će se u prisustvu publike.

Published On 25 May 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO