EURO: Danas rasplet u grupama B i C

U ove dvije grupe Nizozemska i Belgija već su osigurale svoj plasman u četvrtinu finala.

Belgije je osigurala je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva nakon što je u susretu drugog kola grupe B u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 2:1 (EPA)
Belgije je osigurala je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva nakon što je u susretu drugog kola grupe B u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 2:1 (EPA)

Danas su na rasporedu četiri utakmice na Evropskom fudbalskom prvenstvu.

Sastaju se reprezentacije Sjeverne Makedonije i Nizozemske i Ukrajine – Austrije u terminu od 18:00 sati.

U večernjem terminu, koji se odigrava od 21:00 sat, sastaju se Finska – Belgija i Danska – Rusija.

U grupi C vodi Nizozemska

Nogometaši Ukrajine savladali su s 2:1 reprezentaciju Sjeverne Makedonije u utakmici drugog kola grupe C Evropskog prvenstva, koja je u četvrtak odigrana na bukureštanskoj Nacionalnoj Areni.

Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u duelu drugog kola grupe C u Amsterdamu pobijedila Austriju sa 2:0.

Nakon dva kola na tabeli grupe C vodi Nizozemska sa šest bodova, Austrija i Ukrajina imaju po tri boda, a na zadnjem mjestu je Sjeverna Makedonija s dva poraza.

Na tabeli vodi Belgija

Nakon što je Italija to postigla, i selekcija Belgije osigurala je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva nakon što je u susretu drugog kola grupe B u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 2:1 upisavši i drugu pobjedu na ovogodišnjem turniru.

Na tabeli vodi Belgija sa šest bodova, Rusija i Finska imaju po tri boda, dok su Danci na začelju s dva poraza. U posljednjem kolu grupe B 21. juna sastaju se Rusija i Danska (Kopenhagen), te Belgija i Finska (Sankt Petersburg).

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO