EURO: Polufinale i finale na Wembleyju sa 40.000 gledalaca

Britanska vlada odobrila je planove za 20 pilot projekata koji će se održati uz prisustvo gledalaca.

Utakmice grupne faze Eura 2020 na Wembleyju igraju se pred 22.500 gledalaca (EPA)
Utakmice grupne faze Eura 2020 na Wembleyju igraju se pred 22.500 gledalaca (EPA)

Polufinalnu i finalnu utakmicu Evropskog prvenstva 2020. moći će gledati 40.000 navijača na stadionu Wembley u Londonu, objavile su u britanske vlasti.

Britanska vlada odobrila je planove za 20 pilot događaja koji će se moći održati uz prisustvo gledalaca, uključujući Euro i teniski turnir u Wimbledonu.

„Željeli bismo prikupiti dokaze o tome kako glavne događaje možemo otvoriti za javnost kako bi se oni odvijali sigurno i, što je još važnije, kako bi mogli ostati otvoreni”, rekao je ministar kulture Oliver Dowden, prenijela je Hina, pozivajući se na AFP.

Međutim, već je sada jasno da će se žensko finale u Wimbledonu 10. jula i muško finale dan kasnije moći održati pred punim tribinama centralnog terena.

Dokaz o vakcinaciji ili negativan test

Ovaj Grand Slam, treći u sezoni, počinje 28. juna.

Utakmice u grupnoj fazu Eura 2020. Engleska – Škotska i Engleska – Češka igrat će se sa smanjenim brojem od 22.500 gledatelja.

Povećanje popunjenosti tribina na 50 posto kapaciteta ostvarit će se za dvije utakmice osmine finala koje se igraju na Wembleyu.

Na Euru, navijači koji su kupili ulaznica za utakmice na Wembleyju moraju pružiti dokaz o vakcinaciji ili nedavni negativni rezultat testa na COVID-19.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO