Mostovoj prvi nogometaš koji zbog COVID-a propušta EURO

Do neophodne promjene u sastavu reprezentacije Rusije došlo je samo dan prije njihovog uvodnog meča na EURO-u protiv Belgije.

Osim Rusije i Belgije u grupi B su još Danska i Finska, a utakmice se igraju u Sankt Petersburgu i Kopenhagenu (EPA)

Nogometni reprezentativac Rusije Andrej Mostovoj prvi je igrač koji odstranjen iz nekog tima na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu zbog korona virusa, prenosi agencija Tanjug.

Kako je saopćio ruski Nogometni savez, Mostovoj je bio pozitivan na testiranju na virus korona, a njegovo mjesto u ekipi zauzet će defanzivac moskovskog Dinama Roman Jevgenijev.

Do neophodne promjene u sastavu reprezentacije Rusije došlo je samo dan prije njihovog uvodnog meča na EURO-u protiv Belgije koji se igra u Sankt Petersburgu.

Pozitivni Španci i Šveđani

Mostovoj, inače igrač Zenita iz Sankt Petersburga, je u nacionalnom timu debitovao prošle godine, odigrao je osam od posljednjih 11 mečeva „Zbornaje“, a uglavnom je šansu dobijao sa klupe.

Reprezentacije Španije i Švedske su također prijavile da u svojim redovima imaju igrače koji su pozitivni na korona virus, ali se još nisu odlučile da mijenjaju spisak učesnika za EURO.

Osim Rusije i Belgije u grupi B su još Danska i Finska, a utakmice se igraju u Sankt Petersburgu i Kopenhagenu.

Izvor: Agencije