Brazilski Vrhovni sud: Copa America se može igrati

Ovogodišnja Copa America, koja će se igrati do 10. jula, igrat će se bez gledalaca na stadionima.

Brazil je u srijedu zabilježio 2.693 smrtna slučaja vezanih uz zarazu s korona virusom unutar 24 sata što je najveći broj smrti od 5. maja (EPA - Ilustracija)

Brazilski Vrhovni sud u četvrtak je jednoglasno odlučio kako Brazil, usprkos pandemiji korona virusa, može biti domaćin ovogodišnje Copa Americe koja počinje u nedjelju, prenosi agencija Hina.

Svih 11 članova Vrhovog suda složilo se kako lokalne vlasti četiri savezne države u kojima bi se trebale igrati utakmice mogu same odlučiti o tome hoće li ugostiti turnir ili ne, a kako su guverneri svih tih država saveznici predsjednika Jaira Bolsonara, koji se založio za preseljenje turnira iz Argentine i Kolumbije u Brazil, odluka o održavanju turnira čini se sigurnom.

Hiljade smrtnih slučajeva

Ovakvom svojom odlukom Vrhovni sud je odbacio prijedlog Brazilske socijalističke stranke i sindikata metalnih djelatnika koji su tražili zabranu održavanja turnira zbog straha od širenja virusa.

Brazil je u srijedu zabilježio 2.693 smrtna slučaja vezanih uz zarazu s korona virusom unutar 24 sata što je najveći broj smrti od 5. maja.

Ovogodišnja Copa America, koja će se igrati do 10. jula, igrat će se bez gledalaca na stadionima.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO