Carlo Ancelotti novi trener Reala iz Madrida

On će na klupi „kraljevskog kluba“ zamijeniti Francuza Zidanea koji je to mjesto napustio prošlog mjeseca.

Ancelotti je sa Realom osvojio Ligu prvaka 2014. što je bila deseta (Decima) evropska kruna tima iz glavnog grada Španije (EPA)
Ancelotti je sa Realom osvojio Ligu prvaka 2014. što je bila deseta (Decima) evropska kruna tima iz glavnog grada Španije (EPA)

Španski gigant Real Madrid u utorak je objavio kako je italijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti novi trener, objavio je klub iz španske prijestolnice na svojim web-stranicama, prenosi agencija Hina.

Italijan, koji je prethodno vodio Real između 2013. i 2015. godine i pritom osvojio Ligu evropskih prvaka, na klupi „kraljevskog kluba“ zamijenit će Francuza Zinedinea Zidanea koji je to mjesto napustio prošlog mjeseca.

Zidane odlazi sa klupe nakon prve sezone u posljednjih deset godina u kojoj „Kraljevi“ nisu osvojili nijedan trofej.

Ancelotti će, prema novom ugovoru, voditi Real slijedeće tri godine, a bit će službeno predstavljen sutra u 18 sati.

Tri trofeja Lige prvaka

On je od decembra 2019. godine vodio engleskog premijerligaša Evertona, a posljednju sezonu „Karamele“ su završile na 10. mjestu.

Ovaj 61-godišnjak, kako navode agencije, ima jednu od najbogatijih trenerskih biografija na svijetu, a sa Realom je osvojio Ligu prvaka 2014. godine što je bila deseta (Decima) evropska kruna tima iz glavnog grada Španije, da bi dobio otkaz dvanaest mjeseci kasnije.

Ancelotti je jedan od tri trenera – zajedno sa Zidaneom i sa bivšim menadžerom Liverpoola Bobom Paisleyjem – koji je osvojio Evropski kup ili Ligu evropskih prvaka u tri navrata. Do trofeja je došao 2003. i 2007. godine kada je vodio italijanski AC Milan.

Tokom 26-godišnje trenerske karijere još je vodio Juventus, Chelsea, PSG i Bayern.

Izvor: Agencije

Povezane

Francuz, koji je Real vodio do dva naslova prvaka i tri trijumfa u Ligi prvaka u dvije sezone kao trener od 2016. godine, napušta klub nakon prve sezone bez trofeja u više od deset godina.

27 May 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO