Italija će vakcinisati sportiste za Olimpijske igre u Tokiju

Vakcine će osim sportista primiti i treneri i članovi osoblja.

Gostujući sportisti i njihovi najbliži kontakti prema smjernicama će se svakodnevno testirati prva tri dana nakon dolaska u Japan (Reuters)

Italijanski olimpijski komitet priprema vakcinaciju cijelog tima za igre u Tokiju.

Otprilike dvije trećine Italijana kvalificiranih za igre već je vakcinisano protiv COVID-19.

Preostali sportisti, kao i treneri i članovi osoblja, pa čak i sportisti koji se još uvijek pokušavaju kvalificirati, počet će primati vakcine u petak, javila je Anadolija.

Do utorka se 237 Italijana plasiralo na Olimpijske igre, koje počinju 23. jula.

Prema ažuriranim smjernicama poznatim kao “priručnici” za Olimpijske igre u Tokiju, gostujući sportisti i njihovi najbliži kontakti svakodnevno će se testirati prva tri dana nakon dolaska u Japan.

Praćenje zdravstvenog stanja

Nakon ulaska u Japan, neće biti karantina, a svi učesnici moraju raditi plan aktivnosti, pridržavati ga se, maksimalno smanjiti kontakte i poštovati ​​stroge epidemiološke mjere.

Korištenje javnog prijevoza dopušteno je samo ako su u zemlji najmanje 14 dana, a hrana je dozvoljena samo na predviđenim mjestima, u hotelu ili u sobi.

Od svih inostranih učesnika zatraženo je da prate svoje zdravstveno stanje 14 dana prije putovanja u Japan.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su biti održane od 24. jula do 9. augusta 2020. godine, ali zbog pandemije korona virusa odgođene su i odlučeno je da budu održane od 23. jula do 8. avgusta ove godine.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO