Šveđanin Gustafsson novi trener Hajduka

Za 42-godišnjeg Šveđanina, bivšeg igrača Helsingborga, Bragea i Falkenberga, ovo će biti prvi inostrani trenerski angažman.

Trenersku karijeru je započeo 2010. u juniorskoj ekipi Halmstadsa (EPA)
Trenersku karijeru je započeo 2010. u juniorskoj ekipi Halmstadsa (EPA)

Švedski nogometni stručnjak Jens Gustafsson novi je trener splitskog Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u petak splitski prvoligaš na svom službenom internetskom portalu, prenosi Hina.

Za 42-godišnjeg Gustafssona, bivšeg igrača Helsingborga, Bragea i Falkenberga, ovo će biti prvi inostrani trenerski angažman, nakon što je u posljednje četiri i pol godine bio glavni trener švedskog prvoligaša Norrkopinga.

Trenersku karijeru je započeo 2010. u juniorskoj ekipi Halmstadsa, gdje je nakon godinu dana preuzeo vođenje prve ekipe i na toj dužnosti ostao tri i pol sezone.

Napadački stil igre

Od marta do kraja 2015. vršio je dužnost selektora švedske U-21 reprezentacije, a tu je poziciju napustio kad je u januaru 2016. postavljen za pomoćnog trenera u AIK-u iz Štokholma. Samo pet mjeseci poslije preuzeo je Norrkoping i vodio ga do početka ove godine, a posljednjih šest mjeseci je bio bez angažmana.

U službenom saopćenju je navedeno da je Gustafsson za vrijeme svog posljednjeg angažmana Norrkoping vodio u 166 utakmica ostvarivši 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza.

“Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti“, navodi se u Hajdukovom saopćenju.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO