Disciplinski postupak UEFA-e protiv tri ‘superligaša’

Zbog pokušaja pokretanja ovog projekta, Evropska nogometna asocijacija pokrenula je postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

Riječ je o klubovima, jedina tri od prvobitnih 12 osnivača, koji se nisu ogradili od projekta Superlige nakon niza kritika (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) je pokrenula disciplinski postupak protiv španskih klubova Real Madrida i Barcelone te italijanskog Juventusa zbog njihovog pokušaja pokretanja Superlige, saopćeno je iz sjedišta UEFA-a.

Riječ je o klubovima, jedina tri od prvobitnih 12 osnivača, koji se nisu ogradili od projekta Superlige nakon niza kritika, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Devet timova ‘pokajnika’

“Nakon istrage, koju su proveli UEFA-ini etički i disciplinski inspektori u vezi s projektom ‘Superliga’, pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog pravnog okvira”, saopćila je UEFA.

Superligu je pokrenulo 12 klubova iz Engleske, Italije i Španije.

No, njih devet – Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter i Atletico Madrid – nakon vala kritika, povukli su se i postigli dogovor s UEFA-om.

Izvor: Agencije