Vlasnici Arsenala ne planiraju prodati klub

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako “nemaju namjeru prodati klub.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako "nemaju namjeru prodati klub." (EPA)

Vlasnici Arsenala poručili su kako ne namjeravaju prodati londonski klub, nakon kritike i poziva navijača da to učine zbog odluke da se pridruže kontroverznoj evropskoj Superligi, prenosi Anadolija.

Arsenal je jedan od šest engleskih fudbalskih klubova koji je u nedjelju saopštio da je zajedno s 11 evropskih postigao dogovor o formiranju zatvorenog fudbalskog takmičenja, što je izazvalo val kritika navijača, igrača kao i britanske Vlade. Nisu izostale ni prijetnje sankcijama iz krovnih kuća evropskog ali i svjetskog fudbala.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako “nemaju namjeru prodati klub.”

Odustaju od učešća u super ligi

“Snage izvan kluba dovele su nas u vrlo težak položaj. Imamo iste planove za ljeto koje smo imali i prije nekoliko sedmica i još uvijek sam uzbuđen zbog njih”, izjavio je Kroenke.

“Tobdžije” su u utorak naveče obavijestile javnost da odustaju od učešća u Super ligi, nakon što su to učili i ostali klubovi iz Engleske.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopćila da se povlači iz tog projekta.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada