UEFA ukinula ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona

Reprezentacijama na Evropskom nogometnom prvenstvu koje se održava od 11. juna do 11. jula bit će dopušteno da na utakmici izvedu svaka po pet zamjena.

UEFA je ostavila lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima na stadionima (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) je u srijedu odlučila ukinuti ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona što je odlučeno u oktobru prošle godine, ostavljajući lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima, posebno s obzirom da se približava Evropsko nogometno prvenstvo koje će se od 11. juna do 11. jula održati u 12 evropskih gradova.

“S obzirom da se svaki od 55 saveza članova UEFA-e na svoj način suočava s pandemijom, takvo ograničenje više nije potrebno”, pojašnjava svoju odluku UEFA, prenosi Hina.

Reprezentacijama na Evropskom nogometnom prvenstvu koje se održava od 11. juna do 11. jula bit će dopušteno da na utakmici izvedu svaka po pet zamjena, dodala je UEFA.

Privremena mjera

Pravilo o pet zamjena uvedeno je kao privremena mjera zbog poteškoća s kojima su ekipe suočene tokom pandemije korona virusa i trenutačno je na snazi u utakmicama između evropskih klubova te na kvalifikacijskim utakmicama za SP 2022. u Evropi.

“Kako razlozi za pravilo o pet zamjena ostaju valjani, a s obzirom na to da se to pravilo već provodi na kvalifikacijskim utakmicama za SP koje traju od marta 2021. do marta 2022., odlučeno je da se dopuna proširi na UEFA-in EURO 2020. u junu i julu 2021. ove godine te na finale UEFA-ine Lige nacija u oktobru 2021. i razigravanje za ispadanje iz UEFA-ine Lige nacija u martu 2022.”, stoji u saopćenju UEFA-e.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO