Dragan Stojković Piksi i zvanično selektor Srbije

On je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Stojković: Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu (Tanjug)

Dragan Stojković Piksi od danas je zvanično selektor fudbalske reprezentacije Srbije, prenosi agencija Tanjug.

Kako je saopćio Fudbaski savez Srbije (FSS), Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

„Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija“, istakao je nekadašnji as beogradske Crvene zvezde.

„Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi.“

Predstavljen stručni štab

Stojković je podsjetio kako je ranije rekao da „moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu“.

„Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije“, naveo je on.

Uz selektora Stojkovića na mjestu direktora A tima bit će Stevan Stojanović, a u stručnom štabu su treneri Goran Đorović, Saša Ilić, Bratislav Živković , trener golmana Goran Čumić, kondicioni trener Katsushito Kinoshi, trener analitičar Nebojša Stamenković i tim menadžer Nemanja Filipović.

Izvor: Agencije