U Kataru počinje FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo

Na otvaranju turnira u četvrtak sastat će se meksički Tigres i predstavnik Južne Koreje Ulsan Hyundai, te domaći tim Al-Duhail i Al-Ahly iz Egipta.

Takmičenje trebalo je biti održano u decembru, ali je odgođeno zbog pandemije korona virusa (Arhiva)

U Kataru že u četvrrak početi Svjetsko klupsko prvenstvo 2020, koje se održava u organizaciji Svjetske nogometne organizacije (FIFA).

Na otvaranju turnira u 15:00 sati sastat će se meksički Tigres i predstavnik Južne Koreje Ulsan Hyundai, a istog dana od 18:30 sati igraju domaćin takmičenja Al-Duhail i predstavnik Afrike Al-Ahly iz Egipta, prenosi Anadolija.

Pobjednik meča Tigres – Ulsan 7. februara u polufinalu će igrati protiv Palmeirasa, osvajača južnoameričkog Copa Libertadoresa, a bolji iz duela Al-Duhail – Al Ahly dan kasnije će u polufinalu odmjeriti snage s osvajačem Lige prvaka Evrope Bayernom iz Minhena.

Finale na programu 11. februara

Mečevi za treće mjesto i finale igrat će se 11. februara.

Auckland City je ranije odustao od kandidature i nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu, pa je domaćin, katarski Al-Duhail, tako izborio direktan nastup.

Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo je biti održano u decembru 2020. godine, ali je odgođeno zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Agencije