Infantino: SP u Kataru 2022. pred punim stadionima

Dotad će COVID-19 biti poražen ili ćemo naučiti živjeti s tim, rekao je predsjednik FIFA-e.

Svjetsko prvenstvo u Kataru će ponovo svjedočiti čaroliji koja ujedinjuje sve ljude, rekao je Gianni Infantino (Reuters)

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino poručio je da će se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, igrati pred punim stadionima.

Infantino je govorio na konferenciji za novinare u Ženevi koju je organizovao generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Na pitanje novinara da li će na utakmicama Mundijala na tribinama biti navijača, Infantino je odgovorio: “Imat ćemo pune stadione. Dotad će COVID-19 biti poražen ili ćemo naučiti živjeti s tim.”

“Vratit ćemo se tamo gdje trebamo biti”, dodao je Infantino, prenosi Anadolija, poručujući da je veoma uvjeren da će Svjetsko prvenstvo u Kataru „ponovno svjedočiti čaroliji koja ujedinjuje sve ljude“.

Fudbaleri nisu prioritet za vakcinu

Mundijal u Kataru bit će održan od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Infantino je dodao da ne smatra da fudbaleri trebaju biti u prioritetnim grupama za primanje cjepiva protiv COVID-19.

“Prioritet cjepivima su, naravno, ugroženi ljudi i zdravstveni radnici. To je u našem umu vrlo jasno. Ne smatramo fudbalere prioritetnom skupinom u ovom pogledu“, rekao je, prenosi Hina.

Infantino je pozvao međunarodnu zajednicu da osigura jednake uvjete u odnosu na pristup cjepivima, tretmanima i dijagnostičkim testovima širom svijeta.

Izvor: Agencije