Tiger Woods se vraća na golf terene

Woods i njegov 12-godišnji sin Charlie prošle godine su na tom turniru bili sedmoplasirani tim.

Woods je tokom svoje bogate karijere ostvario 109 profesionalnih pobjeda na turnirima (AP)

Jedan od najboljih golf igrača u historiji Tiger Woods najavio je da će sa svojim sinom Charliejem zajedno nastupiti na predstojećem turniru PNC Championship u američkoj saveznoj državi Floridi, javlja Anadolija.

“Iako je bila duga i izazovna godina, vrlo sam uzbuđen što ću je zatvoriti takmičenjem u PNC Championshipu sa svojim sinom Charliejem. Ja igram kao tata i ne mogu biti uzbuđeniji i ponosniji“, napisao je Woods na Twitteru

Turnir u Orlandu nosi sponzorski naziv Father/Son Challenge i igra se u formatu timova od po dva člana za nagradu od milion dolara. Ovogodišnji turnir se igra od 16. do 19. decembra.

Takmiči se dvadeset igrača

Na terenu golf kluba Ritz-Carlton od 36 rupa će se takmičiti 20 slavnih golf igrača koji će igrati u timu sa još po jednim članom, a uglavnom su to najbliži članovi njihovih porodica.

Woods i njegov 12-godišnji sin Charlie prošle godine su na tom turniru bili sedmoplasirani tim, a bio je to posljednji turnir na kojem je Woods igrao natjecateljski prije saobraćajne nesreće koju je doživio 23. februara ove godine.

Woods je tokom svoje bogate karijere ostvario 109 profesionalnih pobjeda na turnirima.

Izvor: Agencije