Novogodišnja turneja u Njemačkoj bez publike, Austrija upitna

Dok u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu neće biti gledalaca jer zbog pooštrenih mjera protiv korona virusa u Bavarskoj, za Innsbruck i Bischofshofen još nema odluke o navijačima na tribinama.

Iako još nema odluke o tome hoće li navijači biti na tribinama u austrijskom dijelu turneje, za ta dva događaja ulaznice su i dalje u prodaji (EPA)

Na prve dvije postaje Novogodišnje turneje četiri skakaonice, u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, neće biti gledatelja jer zbog pooštrenih mjera protiv korona virusa u Bavarskoj sve profesionalne sportske priredbe moraju se odvijati pred praznim tribinama, javlja Hina.

“Nažalost, nova uredba bavarske vlade ne daje nam manevarskog prostora. To je velika šteta jer smo posebno za Novogodišnju turneju razvili odličan koncept zaštite”, kazao je Florian Stern, glavni tajnik natjecanja u Oberstdorfu, koje je na rasporedu 29. prosinca, dok će se u Garmischu skijaši skakači natjecati prvog dana Nove godine.

Organizacijski odbori u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu kupcima će vratiti cjelokupan iznos novca za prodane ulaznice.

Nema odluke za Austriju, ali se ulaznice prodaju

Ako bi se mjere protiv korona virusa u Bavarskoj ublažile, organizatori su potvrdili da bi bili u stanju hitno reagirati.

“To ne očekujemo, ali vrlo smo prilagodljivi i trebalo bi nam nekoliko sati da bi mogli početi prodavati ulaznice”, rekao je Michael Maurer, glavni čovjek druge postaje u Garmisch-Partenkirchenu.

Što se tiče austrijskog dijela turneje, za Innsbruck (4. siječnja) i Bischofshofen (6. siječnja) još nema odluke o tome hoće li moći navijači biti na tribinama. U ta dva grada ulaznice i dalje prodaju.

Izvor: Agencije