Raspored

Svjetskog prvenstva

Lana Pudar – godina ponosa, medalja i rekorda

Mlada bosanskohercegovačka plivačica je godinu u kojoj je osvojila svjetsku bronzu, završila žetvom titula i rekorda na državnom prvenstvu.

Vjerujem da najbolje tek slijedi, napisala je u novogodišjoj poruci Lana Pudar (Fena)

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine potrudila se da 2021. godina za bosanskohercegovački sport ne bude očajna.

Najbolje košarkašice BiH su osvajanjem petog mjesta na Eurobasketu doprinijele da se Bosna i Hercegovina ipak sjeća nečeg pozitivnog u 2021. godini, no njihov uspjeh je na kraju godine ipak ostao u sjeni fenomenalne Lane Pudar.

Petnaestogodišnja Lana, koja je zahvaljujući velikom talentu i čeličnoj volji, uspjela prokrčiti svoj plivački put kroz mostarske nevolje, na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju osvojila je bronzanu medalju, što je svakako bio najveći uspjeh bh. sporta u 2021. godini.

Devet bh. rekorda

Prije toga, na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila je zlatnu medalju na 100 metara delfin, te srebra na 50 i 200 metara.

Pečat godini dala je pred Novu godinu, kada je u Sarajevu postala državna prvakinja u svih šest discipina u kojima se natjecala, te je usput devet puta oborila bh. rekorde.

Pred istek godine, Lana je uputila novogodišnju čestitku, u kojoj je izrazila nadu da ćemo se „svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini“.

„Slijedi kratak odmor i nakon toga pripreme za novu sezonu. Vjerujem da najbolje tek slijedi“, napisala je, između ostalog Pudar.

Izvor: Al Jazeera