Inter mijenja vlasnika, cijena – milijardu dolara

Nakon što je kupio engleski Newcastel United, Saudijski javni investicijski fond pojavljuje se i kao potencijalni vlasnik milanskog kluba.

Uprkos tome što je ovoga ljeta prodao Lukakua i Hakimija, milanski klub i dalje posluje s gubitkom od 13 miliona eura - mjesečno (EPA)

Italijanski prvak Inter mogao bi dobiti novog vlasnika, a najavljuje se kako bi to mogao biti Saudijski javni investicijski fond koji je u oktobru kupio engleskog premierligaša Newcastle, objavio je The International Business Times.

To nije prvi put, podsjećaju italijanski mediji, da se pojavljuju napisi o tome da su Saudijci zainteresirani za Inter.

The International Business Times tvrdi da je posao već gotov i da bi dokumenti trebali za nekoliko dana stići u sjedište Intera.

I dalje posluju sa gubitkom

Sadašnji vlasnici, kineski Suning već duže vrijeme traže investitora za klub, a italijanski mediji prenose da bi čitava operacija koštala milijardu dolara, odnosno nešto više od 884 milijuna eura.

Uprkos tome što je Inter ovoga ljeta prodao Romelua Lukakua Chelseaju za 115 miliona eura i Achrafa Hakimija PSG-u za 60 miliona eura, klub i dalje posluje s gubitkom od 13 miliona eura – mjesečno.

Fond kojem je na čelu saudijski princ Mohammed bin Salman “težak” je 350 milijardi dolara, javlja Tanjug.

Izvor: Agencije