Zbog incidenata nakon utakmice Zvezda očekuje novu kaznu

Navijači Crvene zvezde su na putu do svlačionice gađali mađarskog sudiju Tamasa Bognara, ali su pritom u glavu pogodili pomoćnog trenera svoje ekipe Federica Pannoncinija.

Crvena zvezda je izgubila utakmicu, a susret je završila s devet igrača nakon što su isključeni Miloš Degenek i Marko Gobeljić (EPA)

Fudbalski klub Crvenu zvezdu očekuje kazna Europske nogometne federacije (UEFA) nakon niza incidenata koji su se dogodili poslije utakmice Europske lige protiv danskog Midtjyllanda koji je u Beogradu pobijedio rezultatom 1:0, javlja Hina.

Crvena zvezda je izgubila utakmicu, a susret je završila s devet igrača nakon što su isključeni Miloš Degenek u 12. minuti, te Marko Gobeljić u posljednjim trenucima susreta.

Razočarani porazom svoje momčadi, navijači Crvene zvezde su na putu do svlačionice gađali mađarskog suca Tamasa Bognara. Pritom su tvrdim predmetom u glavu pogodili pomoćnog trenera svoje momčadi, Talijana Federica Pannoncinija. Nesretni Talijan je odmah prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano napuknuće lubanje.

Pogođeni i pomoćni trener, i pomoćni sudija

Trener Dejan Stanković zbog ovog incidenta je propustio novinarsku konferenciju, te odjurio u bolnicu kako bi provjerio što je s njegovim pomoćnikom. Pannoncini se osjeća dobro i ubrzo će biti pušten iz bolnice.

Dio medija je objavio i kako je nekim od predmeta pogođen i pomoćni sudac.

Crvenu zvezdu sasvim sigurno čeka velika kazna, posebice nakon incidenta u veljači ove godine kada je Zlatan Ibrahimović na Marakani vrijeđan na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Bio je to susret 16-ine finala Europske lige, a zanimljivo utakmica je igrana pred praznim tribinama zbog pandemije. No, Ibrahimović je vrijeđan povicima iz lože, baš kao i hrvatski napadač Ante Rebić.

Beogradski klub je kažnjen jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, te jednom utakmicom uvjetno, ako se ista situacija ponovi u idućih godinu dana. Zvezda je kažnjena i sa 30.000 eura. Beogradski klub sada može očekivati još veću kaznu.

Izvor: Agencije