Raspored

Svjetskog prvenstva

Osim što je najbolji, Đoković i dalje prvi i po zaradi

Osim Novaka Đokovića, među pet koji su najviše zaradili ove sezone su još Rus Danil Medvjedev, Nijemac Alexander Zverev, Grk Stefanos Tsitsipas i još jedan Rus – Andrej Rubljov.

Tokom ove godine prvi teniser svijeta je od turnirskih nagrada zaradio 9,1 miliona američkih dolara (EPA)

Svjetska teniska organizacija objavila je popis zarada tenisača na turnirima tijekom 2021. godine te je i na toj ljestvici najbolji srpski tenisač Novak Đoković, javlja Hina.

Tokom ove godine prvi tenisač svijeta je od turnirskih nagrada zaradio 9,1 milijuna američkih dolara, dok je drugoplasirani s liste, Rus Danil Medvjedev zaradio 7,5 milijuna dolara.

Među pet najbolje plaćenih su još pobjednik Olimpijskih igara i završnog ATP Finala Alexander Zverev (6,4 milijuna dolara), Grk Stefanos Tsitsipas (3,6 milijuna) i još jedan Rus – Andrej Rubljov (3,3 milijuna).

Još 37 tenisera zaradilo više od miliona

Više od milijun američkih dolara na turnirima diljem svijeta zaradilo je 37 tenisača, ali je samo jedan među njima imao veću zaradu od uspjeha u parovima, nego li u pojedinačnoj konkurenciji. U pitanju je Francuz Pierre-Hugues Herbert koji je u parovima zaradio gotovo 620.000, a na pojedinačnim turnirima malo manje od 450.000 dolara.

Agencija Hina podsjeća kako je prije nekoliko dana upravo Herbert sa sunarodnjakom Nicolasom Mahutom proslavio naslov pobjednika u igri parova na ATP Finalu.

Izvor: Agencije