LeBron James suspendiran prvi put u karijeri

Zbog udaranja protivničkog igrača LeBron James je dobio utakmicu suspenzije, a njegov suparnik Isaiah Stewart suspendiran je na dvije utakmice.

James je u borbi za poziciju pod košem prvo laktom, a onda i pesnicom u lice udario Stewarta (Reuters)

Košarkaš LeBron James kažnjen je zabranom nastupa na jednoj utakmici, a Isaiah Stewart, s kojim se potukao na utakmici Los Angeles Lakersa i Detroit Pistonsa, suspendiran je na dvije utakmice, javlja AP.

James je u borbi za poziciju pod košem prvo laktom, a onda i pesnicom u lice udario Stewarta, nakon čega je on, obliven krvlju, jurio protivnika po terenu i umalo izazvao opću tuču. Zbog nesportskog ponašanja, prenosi B92, dobio je težu kaznu.

Isaiah Stewart je zadobio osam šavova ali i suspenziju od dvije utakmice (Reuters)

Igraču Lakersa i jednom od najboljih košarkaša u NBA svih vremena to je prva suspenzija u 19 godina dugoj karijeri, ali i drugi put da je isključen na utakmici.

Prava je sreća da se incident koji se u Detroitu dogodio u nedjelju nije pretvorio u opću tučnjavu, javila je Hina, jer se okrvavljeni Stewart, koji je naknadno imao osam šavova na arkadi, želio obračunati sa zvijezdom Lakersa. Snažnog 20-godišnjeg centra jedva je uspjelo zadržati nekoliko njegovih suigrača i pomoćnih trenera. S druge strane je u teren ušla i cijela klupa gostujuće momčadi kako bi stala u Jamesovu obranu.

‘Svi znaju da LeBron nije prljav igrač’

Nakon što se situacija na terenu smirila, suci su pregledali snimku svih događaja i odlučili isključiti LeBrona Jamesa zbog “udarca iznad visine ramena”, Stewartu su dodijelili dvije tehničke pogreške, što je značilo i njegovo isključenje, a tehničku je zaradio i Russell Westbrook, jer u nastaloj gužvi nije bio u ulozi mirotvorca već je tražio sukob sa suprotnom stranom.

Agencija Hina je javila kako snimka ukazuje na Jamesovu namjeru da ozlijedi Stewarta s kojim je bio u klinču prije nego što je laktom i lijevom podlakticom prešao preko njegovog lica. No, iz redova Lakersa to odbacuju kao mogućnost.

“Stewartov lakat je završio u Jamesovim rebrima, što je bio prekršaj i LeBron se pokušao zaštiti. Došlo je do nenamjernog kontakta, što je očigledno bilo dovoljno za isključenje”, izjavio je Frank Vogel, trener Lakersa.

“Svi u NBA znaju da LeBron nije prljav igrač. Kad ga je udario, pogledao ga je i ispričao mu se”, rekao je centar Lakersa Anthony Davis koji je također bio u tom klinču, u kojem se Stewart našao između dvojice igrača Lakersa.

The Athletic je objavio kako je James pokušao kontaktirati Stewarta telefonom nakon utakmice kako bi se ispričao što ga je udario i ponovio da to nije učinjeno namjerno.

Izvor: Agencije

Povezane

Košarkaš LA Lakersa je žestoki kritičar Donalda Trumpa i često je govorio protiv rasne nejednakosti, posebno nakon smrti Georgea Floyda.

Published On 08 Jan 2021

Kad sam dobio ponude Dallas Cowboysa i Seattle Seahawksa, počeo sam razmišljati o ‘footballu’, o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom, priznao je LeBron James.

Published On 28 Sep 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO