Australian Open: Teniseri i teniserke će morati biti vakcinisani

Ovo bi moglo značiti da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti da li je vakcinisan protiv korona virusa.

Svi koji budu na Australian Openu morat će biti vakcinisan, izjavio je direktor uvodnog Grand Slam turnira sezone Craig Tiley (Reuters)

Svi teniseri i teniserski te ostali učesnici Otvorenog prvenstva Australije, koje će biti održano u januaru sljedeće godine u Melbourneu, morat će biti vakcinisani protiv korona virusa, izjavio je direktor uvodnog Grand Slam turnira sezone Craig Tiley.

To bi moglo značiti da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti da li je vakcinisan, prenosi Fena.

Đoković je u Melbourneu pobijedio devet puta, a početkom naredne godine pokušat će doći do rekordnog 21. Grand Slam naslova.

U Melbourneu bez Rogera Federera

“Svi koji budu na Australian Openu – navijači, osoblje i igrači – morat će biti vakcinisani. Bilo je špekulacija oko Novakovog statusa. Javno je govorio da je to njegova lična stvar. Rado bismo ga vidjeli ponovo ovdje. Ali, on također zna da bi trebao biti vakcinisan da može zaigrati,” izjavio je Tiley.

Dodao je da će Amerikanka Serena Williams i braniteljica naslova Japanka Naomi Osaka nastupiti Melbourneu, kao i Španac Rafael Nadal, koji će također pokušati da osvoji 21. Grand Slam naslov.

Švicarac Roger Federer neće igrati u Melborneu zbog povrede koljena.

Izvor: Agencije