Čelni čovjek Premier lige odstupa zbog Bin Salmana

Mnogi klubovi nezadovoljni su odlukom Lige da investicijskom fondu, kojim predsjeda saudijski prijestolonasljednik princ Mohammed bin Salman, odobri stjecanje vlasničkog udjela u Newcastle Unitedu.

Liga tvrdi da je dobila pravne garancije da saudijska država neće imati kontrolu nad klubom (EPA)

Čelni čovjek engleske Premier League Gary Hoffman podnijet će ostavku na svoju funkciju krajem siječnja zbog reakcije klubova na transakciju kojom je Newcastle United preuzeo saudijski investicijski fond, prenosi AFP.

Gary Hoffman je bio na čelu Premier League tek 19 mjeseci.

Mnogi klubovi prosvjedovali su nakon odluke Premier League da ovom investicijskom fondu, kojim predsjeda saudijski prijestolonasljednik princ Mohammed bin Salman, odobri stjecanje udjela u Newcastleu prije mjesec dana.

Liga je priopćila da je dobila pravna jamstva da saudijska država neće imati kontrolu nad klubom.

Newcastle i Manchester City nemaju ništa protiv

Osamnaest klubova – s izuzetkom Newcastlea i Manchester Cityja – podržalo je prijedlog za privremenu zabranu projekta.

Radna skupina sastavljena od predstavnika osam prvoligaških klubova radi na novim pravilima kojima bi se spriječilo da timovi sklapaju poslove s tvrtkama povezanim s njihovim vlasnicima. Njihovo bi izvješće trebalo biti javno objavljeno krajem studenog.

“Bila je privilegija voditi Premier League u protekle dvije sezone. Sada sam odlučio da je došlo vrijeme da se povučem kako bih omogućio novim ljudima da vode ligu u njenoj uzbudljivoj sljedećoj fazi”, poručio je Hoffman.

Izvor: Agencije