Nakon Brazila i Argentina se plasirala na Svjetsko prvenstvo

Argentina je u susretu 14. kola južnoameričkih kvalifikacija odigrala bez golova protiv svog najvećeg rivala Brazila, ali i taj bod joj je bio dovoljan za potvrdu prolaska zbog loših utakmica ostalih konkurenata.

Uz Brazil i Argentinu te domaćina Katar zasad se na Svjetsko prvenstvo plasiralo i 10 evropskih reprezentacija (EPA)

Nogometna reprezentacija Argentine postala je 13. sudionik Svjetskog prvenstva koje će se 2022. godine održati u Kataru, javlja Hina.

Argentina je u susretu 14. kola južnoameričkih kvalifikacija, kao domaćin u San Juanu, odigrala bez golova protiv svog najvećeg rivala Brazila, ali i taj bod joj je bio dovoljan za potvrdu prolaska zbog kiksova ostalih konkurenata.

Urugvaj je izgubio na gostovanju kod Bolivije rezultatom 0:3, Čile je na domaćem terenu izgubio od Ekvadora 0:2, dok je Kolumbija na svom terenu u Barranquilli odigrala 0:0 s Paragvajem.

Nakon ovakvih ishoda drugoplasirana Argentina ima 29 bodova, 12 više od četvrte Kolumbije i petog Perua, a nedostižnih 13 više od šestog Čilea i sedmog Urugvaja.

Četiri reprezentacije direktno, peta u dodatne kvalifikacije

Kolumbija i Peru će igrati međusobno, pa je jasno kako se ne može dogoditi da obje te reprezentacije do kraja kvalifikacija osvoje maksimalan broj bodova. Time Argentina četiri kola prije kraja osigurala jedno od mjesta koja izravno vode u Katar.

Brazil je na vrhu sa 35 bodova te je prethodno već osigurao plasman u Katar.

Iz Južne Amerike četiri prvoplasirane reprezentacije izborit će izravni plasman u Katar, dok će petoplasirana u dodatne kvalifikacije.

Uz Brazil i Argentinu te domaćina Katar zasad su se na Svjetsko prvenstvo još plasirali Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

Izvor: Agencije