Rigorozna kazna za Green Bay zbog kršenja COVID protokola

Zbog kršenja pravila o kretanju za oboljele ili nevakcinisane igrače, kažnjeni su Aaron Rodgers i Allen Lazard, ali i njihov klub jer Rodgers od početka sezone nije nosio masku na konferencijama za novinare.

Istragom je ustanovljeno kako Aaron Rodgers nije nosio masku na mjestima na kojima je to bilo obavezno (EPA)

Jedna od najvećih zvijezda američkog sporta, vođa napada NFL momčadi Green Bay Packers, Aaaron Rodgers kažnjen je sa 14.600 dolara zbog dolaska na zabavu povodom Noći vještica, a da pritom nije bio cijepljen protiv korona virusa, javlja Reuters.

Rodgers je prošloga tjedna bio pozitivan na virus, a potom se ispostavilo kako nije bio niti cijepljen što je navelo vodstvo lige da provede istragu vezanu uz njegovo kretanje.

Tom istragom ustanovljeno je kako Rodgers nije nosio masku na mjestima na kojima je to bilo obavezno.

Oštra kazna i za klub

Osim Rodgersa, iz istog razloga je istim iznosom kažnjen i hvatač Packersa Allen Lazard.

Packersi su, također, kažnjeni sa 300.000 dolara zbog kršenja protokola dogovorenih od strane svih klubova. Ta se kazna odnosila na činjenicu da Rodgers od početka sezone nije nosio masku na konferencijama za novinare. Uz to, Packersima prijeti i gubitak jednog izbora na draftu.

Zbog zaraze korona virusom, Rodgers prošloga tjedna nije igrao protiv Kansas City Chiefsa, no mogao bi se vratiti u momčad za nedjeljni dvoboj protiv Seattle Seahawksa jer mu 10-dnevna izolacija ističe u subotu.

Izvor: Agencije