Luka Dončić: Želim biti NBA prvak

Moj cilj se ne mijenja i uvijek je isti – da budem prvak, ali znam da to nije samo moj cilj, već vjerovatno svakog igrača koji kreće u novu sezonu, rekao je Dončić.

Od iduće sezone Dončić će u Dallasu sarađivati s novim trenerom, legendarnim Jasonom Kiddom (EPA)

Luka Dončić, 22-godišnji slovenski košarkaš, priprema se kako bi još jednom poveo Dallas prema što boljem rezultatu u NBA ligi.

“Moj cilj se ne mijenja i uvijek je isti. Želim biti NBA prvak, ali znam da to nije samo moj cilj, već vjerojatno svakoga igrača koji kreće u novu sezonu. No, vidjet ćemo”, rekao je Dončić za službenu internet stranicu NBA lige.

U razgovoru se prisjetio ljeta kada je kompletno vodstvo Dallasa došlo u Sloveniju kako bi njihova zvijezda potpisala petogodišnji ugovor.

Na potpis produženja ugovora s Dončićem u Ljubljanu je došlo kompletno vodstvo Mavericksa (Reuters)

“Bio sam jako sretan zbog toga. Slovenija i nije baš blizu Sjedinjenih Američkih Država i bio je to poseban trenutak za mene. Bio sam počašćen njihovim dolaskom u moju domovinu”.

U novu sezonu s novim trenerom

Prisjetio se i nekih ne baš sretnih trenutaka iz bliže prošlosti, pa je govorio o ispadanju od LA Clippersa prošle sezone u NBA doigravanju, kao i o četvrtom mjestu na Olimpijskim igrama u Tokiju, prenosi Hina.

“Poveli smo protiv LA Clippersa 2-0 i potom izgubili dvije domaće utakmice. Stvarno smo vjerovali da možemo proći, ali smo, mislim, izvukli neke pouke iz svega. OIimpijske igre? Bilo je zabavno, makar nije tako završilo. Nije lijepo biti četvrti, ali sam ponosan na sve dečke i mi ćemo imati još što za reći”.

Od iduće sezone Dončić će u Dallasu surađivati s novim trenerom, legendarnim Jasonom Kiddom, a na tu temu Slovenac je kratko rekao.

“Od njega sigurno svaki dan mogu naučiti nešto novo. Kao i od Dirka Nowitzkog. Kidd je šampion i stvarno se radujem toj suradnji”, rekao je Dončić.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO