Formula 1 uvodi veći broj sprint trka

U kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1 za sljedeću sezonu nalaze se 23 trke, a na njih sedam ili osam bit će održana sprint trka koja bi prvoj trojici vozača donosila dodatne bodove.

Ove sezone već su održane dvije sprint trke - u Silverstoneu i Monzi (ANSA)

Formula 1 će u sljedećoj sezoni imati značajno veći broj sprint utrka, najavio je izvršni direktor Stefano Domenicali, čime je potvrdio da je vodstvo najpopularnijeg automobilističkog natjecanja zadovoljno ovogodišnjim eksperimentom, javlja dpa.

“Na početku godine smo objavili da će u ovoj sezoni biti tri probna natjecanja kako bismo bili uvjereni da imamo dobar plan za budućnost. Sprint utrke ostaju, a želja nam je da ih zadržimo na otprilike trećini utrka te da ih povežemo s drugačijim načinom osvajanja bodova i stazama na kojima bi to moglo donijeti određenu razliku”, izjavio je Domenicali za Sky Sport.

U ovoj su sezoni već održane dvije sprint utrke, na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu i na Velikoj nagradi Italije u Monzi, a predviđeno je i da će isti sustav kvalifikacija za startne pozicije na nedjeljnu utrku biti održan i na Velikoj nagradi Brazila.

Iduća sezona završava ranije

U kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1 za sljedeću sezonu nalaze se 23 utrke, što bi prema Domenicalijevim najavama značilo da će na njih sedam ili osam biti održana sprint utrka koja bi prvoj trojici vozača donosila dodatne bodove – tri za prvo, dva za drugo te jedan za treće mjesto.

Domenicali je također potvrdio da će sljedeća sezona početi u ožujku, kao što je to uobičajeno, ali da će završiti nešto ranije – u studenome, kako ne bi došlo do preklapanja sa Svjetskim nogometnim prvenstvom u Kataru.

Izvor: Agencije