FIFA pozvala nogometaše da se cijepe

Potičemo cijepljenje i podržavamo stav Svjetske zdravstvene organizacije – siguran, pošten i pravedan pristup vakcini je u svim zemljama odlučujući, navodi FIFA.

FIFA je pozdravila i odluku britanske vlade da potpuno imunizirani nogometaši nakon povratka s predstojećih utakmica kvalifikacija ne moraju u karantin (Ilustracija)

Svjetska nogometna organizacija FIFA uputila je apel nogometašima širom svijeta da se cijepe protiv korona virusa, prenosi Tanjug.

“Potičemo cijepljenje i podržavamo stav Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – siguran, pošten i pravedan pristup vakcini je u svim zemljama odlučujući. Nogometaši ne bi trebali imati prioritetan pristup vakcini”, navodi FIFA.

Apel je FIFA izdala povodom odluke britanske vlade da potpuno imunizirani nogometaši nakon povratka s predstojećih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ne moraju u hotelski karantin, iako je utakmica odigrana u zemljama koje se nalaze na takozvanoj “crvenoj listi”.

Pozdravili odluku britanskih vlasti

FIFA je pozdravila odluku britanske vlade i ukazuje da je učestvovala aktivno u pronalaženju rješenja, koje je, kako navode, u interesu svih.

FIFA je uvjerena da se radi o pozitivnom koraku u pravom smjeru.

Izvor: Agencije