Do Igara u Pekingu još 100 dana, predstavljene medalje

Medalje će simbolizirati ulogu Pekinga kao prvog grada koji će ugostiti i ljetne i zimske Igre, a nazvane su Tong Xin, što znači ‘zajedno kao jedno’.

Organizatori su obećali kako će Igre biti 'jednostavne i sigurne' (EPA)

Još 100 dana ostalo je do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, a organizatori su tim povodom predstavili izgled medalja koje će biti dodjeljivane na njima, javlja Reuters.

Medalje će simbolizirati ulogu Pekinga kao prvog grada koji će ugostiti i ljetne i zimske Igre, a nazvane su Tong Xin, što znači “zajedno kao jedno”.

Sastoje se od pet krugova koji podsjećaju na tradicionalne kineske privjeske od žada, ali su i simboličan prikaz olimpijskog duha. Prilikom izrade medalja zadržan je njihov klasični izgled te je zadržano načelo jednostavnog oblikovanja.

Učesnici Igara u tri ‘balona’

Na prednjoj strani medalje ugraviran je olimpijski simbol pet krugova, engleski natpis “XXIV Olympic Games Beijing 2022” te simboli snijega, leda i snježnih pahulja, dok su na stražnjoj strani logotip Igara, njihovo puno ime na kineskom pismu te ime discipline za koju je svaka pojedina medalja namijenjena.

(Reuters)

Osim predstavljanja izgleda medalja, organizatori su obećali kako će Igre biti “jednostavne i sigurne” najavivši kako će svi sudionici biti svakodnevno testirani na korona virus te će biti smješteni u tri “balona”. Prvi će se nalaziti u samom gradu Pekingu, drugi blizu Kinskog zida, a treći sjeverozapadno od Pekinga u provinciji Hebei.

Za razliku od ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju koje su održane u potpunosti bez prisutstva gledatelja, tijekom Igara u Pekingu bit će dopušten ulaz lokalnom stanovništvu.

Izvor: Agencije