Barcelona i Boca Juniors će igrati Maradoni u čast

Argentinska ‘desetka’, Diego Maradona nosio je dres Boca Juniorsa u dva navrata, te proveo dvije sezone u Barceloni i s njom osvojio Kup kralja.

Utakmica za 'Kup Maradona' igrat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije, 14. decembra (Arhiva)

Španjolski prvoligaš Barcelona i argentinska Boca Juniors odigrat će, 14. prosinca u Saudijskoj Arabiji, prijateljsku utakmicu u čast Diega Maradone, objavio je argentinski klub.

“To će biti pri put da se dva kluba za koje je Diego igrao susretnu u toj zemlji i na taj ćemo način odati počast idolu koji nas je napustio 25. studenog prošle godine”, naveo je klub iz Buenos Airesa, prenosi AFP.

Utakmica za “Kup Maradona” igrat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu na Mrsool Parku, stadionu koji ima kapacitet 25.000 mjesta.

Povezao dva kluba

“Zlatni dečko” Maradona bi, da je živ, 30. listopada navršio 61 godinu, podsjeća Hina.

Argentinska “desetka” nosila je dres Boca Juniorsa u dva navrata – najprije u sezoni 1981/82, a zatim 1995. godine kad je već bio na kraju karijere u profesionalnom nogometu.

Maradona je u Barceloni proveo dvije sezone od 1982. do 1984. i za katalonski je klub odigrao 58 utakmica te osvojio Kup kralja.

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti nogometa, Diego Maradona, koji je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, umro je od srčanog zastoja 25. studenog prošle godine, samo nekoliko tjedana nakon što je imao operaciju na mozgu.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada