Zlatna pirueta po prvi put neće biti održana u Zagrebu

Budući da klizalište u zagrebačkom Domu sportova od potresa nije u funkciji, 53. Zlatna pirueta održat će se od 8. do 11. decembra u Sisku.

Zlatna pirueta je međunarodno klizačko takmičenje koje se održava više od pola stoljeća (Goran Stanzl / Pixsell)

Zlatna pirueta, tradicionalno međunarodno klizačko natjecanje koje se održava više od pola stoljeća, ove će se godine po prvi put, umjesto u Zagrebu, održati u Sisku, najavili su čelnici Hrvatskog klizačkog saveza i Grada Siska.

Budući da klizalište u zagrebačkom Domu sportova od potresa nije u funkciji, 53. Zlatna pirueta održat će se od 8. do 11. prosinca u sisačkoj Ledenoj dvorani, javila je Hina.

Kako je izjavila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora, Morana Paliković Gruden sisačka je dvorana novija i nije stradala u potresu, te je prevladala opcija da se natjecanje organizira u tom gradu, umjesto da se ponovo odgodi.

“Uz pomoć Grada Siska i sisačkog Sportsko rekreacijskog centra riješena su sva tehnička pitanja potrebna za organizaciju natjecanja, pa će i Siščani, prvi put imati priliku uživati u vrhunskom klizanju”, rekla je Paliković Gruden.

Očekuje se vrhunska konkurencija

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je tokom dogovora izrazila zadovoljstvo suradnjom Siska i Hrvatskog klizačkog saveza, te izrazila uvjerenje kako će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i potaknuti mnoge Siščane da se bave sportovima na ledu.

Na ovom natjecanju, kako je najavljeno, očekuje se vrhunska konkurencija, budući da zbog pandemije nije bilo kvalitetnijih klizačkih natjecanja, a klizačima je to prilika da potvrde norme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u siječnju 2022. godine u Montpellieru.

Iako još traju pretprijave, očekuje se kako će u Sisak doći brojne klizačke delegacije, među kojima i iz SAD-a i Kanade. Istodobno će nastupiti i pet do sedam hrvatskih natjecateljica i natjecatelja među kojima i perspektivni sportski par Lana Petranović – Antonio Souza.

Također je u planu da se i Trofej zagrebačkih pahuljica, koji je planiran od 3. do 5. veljače iduće godine, održi u Sisku, pa su i pripreme za to natjecanje već počele.

Izvor: Agencije

Povezane

Jesu li se učile kakve snježne dove ili nisu ne znam, ali Bog se smilovao nad šeherom, te dade snijeg i proglasi tako XIV ZOI otvorenim.

blog by
Published On 08 Feb 2019
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO