Liga Evrope: Dinamo putuje u Beč, Zvezda u Dansku

Crvena zvezda je u prve dvije utakmice imala maksimalan učinak, dok je Dinamo poražen od West Hama na svom terenu, ali je slavio na gostovanju kod Genka.

Želimo Rapid i nakon ove utakmice ostaviti na nula bodova, poručio je Damir Krznar, trener Dinama (EPA)

Utakmicama trećeg kola nastavlja se Europska liga, a od klubova iz regije zagrebački Dinamo gostuje u Beču, gdje igra protiv Rapida, dok beogradska Zvezda putuje u Dansku, gdje je očekuje duel protiv Midtjyllanda.

Trener zagrebačke ekipe Damir Krznar izjavio je uoči susreta kako respektira Rapid koji je, po njegovom mišljenju, imao vrlo dobre europske izvedbe, iako je izgubio obje utakmice (protiv Genka i West Hama, ne postigavši pritom pogodak). Dinamo je prvo ispustio domaće bodove protiv West Hama (0:2), ali je sve vratio uvjerljivim nastupom i pobjedom kod Genka (3:0).

„Rapid je vrlo zahtjevan suparnik. Istina je da je izgubio obje utakmice u Europskoj ligi, ali je svojim izvedbama zadovoljio. I mi smo fokusirani na to. Njihove su izvedbe bile dobre i za svaki respekt“, rekao je Krznar.

„Želimo Rapid i nakon naše utakmice ostaviti na nula bodova. Znamo da je to mnogo lakše izgovoriti nego učiniti na travnjaku, ali tražimo novu pobjedu i tri boda. Za to ćemo morati dati maksimum. Puno želje, puno htijenja i koncentracije. U Beč smo došli po novu pobjedu i ne bježimo od toga“, najavio je Krznar.

Oslabljena Zvezda ide po pobjedu

Nakon dvije pobjede u dva kola (protiv Brage i Ludogoretsa), oslabljenu Crvenu zvezdu čeka gostovanje u Danskoj. Na put nisu pošli Milan Pavkov, Aleksandar Katai i Richairo Živković.

„Ne tražim izgovore i svi momci koji budu izašli na teren pružiće maksimum. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči“, rekao je Zvezdin trener Dejan Stanković.

Prema njegovim riječima, iskustvo je na Zvezdinoj strani.

„Gledaš ono što imaš i da izvučeš najbolje. Nama je cilj da ‘prezimimo’ u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, dobro je kad ne moraš da gledaš drugog, ne moram da pratim ‘live score’ i nadam se da će tako i ostati. Želimo da se vratimo iz Danske sa pozitivnim rezultatom“, zaključio je Stanković.

Nastavlja se natjecanje i u Konferencijskoj ligi, a jedini predstavnik iz regije, beogradski Partizan dočekuje belgijski Gent. Oba tima do sada imaju maksimalan učinak.

Izvor: Agencije