Irving: Svjestan sam posljedica, ali poštujte moj izbor

Organizator igre Netsa nije primio vakcinu protiv virusa korona, a zbog pravila u New Yorku ne može trenirati i igrati s ekipom.

'Nisam antivakser, nisam nikoga povrijedio, nisam počinio nikakav zločin, nego se radi se o onome što je meni u redu', poručio je Irving (EPA)

Košarkaš NBA ekipe Brooklyn Nets, Kyrie Irving je svjestan kakve će posljedice trpjeti zbog odluke da ne primi vakcinu protiv korona virusa, ali je i napomenuo kako “svatko ima pravo raditi ono što smatra da je najbolje za njega”.

Organizator igre Netsa nije primio vakcinu protiv virusa korona, a zbog pravila u New Yorku ne može trenirati i igrati s ekipom, prenosi Tanjug.

“Griješe ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, to nije bila moja namjera. Riječ je o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim izgubiti novac, da zaista želim odustati od svog sna da osvojim ligu? Da se želim odreći svog posla? Da želim sjediti kod kuće? Ne trebamo se dijeliti, već poštovati svačiji izbor”, rekao je Irving u obraćanju na Instagramu.

Prema njegovim riječima, “tužno je vidjeti kako se svijet dijeli zbog ove situacije”.

‘Osjećam se nesigurno’

“Ovo su luda vremena. Nisam antivakser. Radi se o onome što je meni u redu, što mi godi. Osjećam se nesigurno i to je u redu. Znam posljedice odluke koju donosim. Nisam nikoga povrijedio. Nisam počinio nikakav zločin”, dodao je.

Irving je istaknuo i da je uz sve one koji su ostali zbog posla jer nisu cijepljeni, kao i uz one koji su se odlučili cijepiti i žele biti sigurni.

“Podržavam i poštujem svačiju odluku. Svjestan sam financijskih posljedica koje ću trpjeti, ali realnost je takva da moram biti cijepljen da bih bio u New Yorku, da bih bio sa timom. Odlučio sam da se ne cijepim i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastavit ću trenirati kako bih bio u formi i spreman da zaigram”, rekao je Irving.

Na kraju je poručio kako se ne povlači, niti namjerava odustati od košarke.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO