Raspored

Svjetskog prvenstva

Deontay Wilder ne smije u ring šest mjeseci

Amerikanac je 10. oktobra u Las Vegasu izgubio borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prekidom u 11. rundi.

Američki bokser Deontay Wilder ne smije u ring idućih šest mjeseci nakon poraza od Tysona Furyja (EPA)

Američki bokser Deontay Wilder ne smije u ring idućih šest mjeseci nakon poraza od Tysona Furyja, odlučila je Sportska komisija Nevade, prenosi Hina.

Amerikanac je 10. oktobra u Las Vegasu izgubio borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prekidom u 11. rundi.

Tokom meča je trpio teške udarce, tri puta je obaran, a nakon poraza je prevezen u bolnicu na preglede gdje je ustanovljeno kako je slomio ruku, te prst zbog čega mora na operaciju.

Furyeva prva odbrana titule

Zbog ozljeda ga je Sportska komisija Nevade suspendirala do 8. aprila. Što znači da se ne može vratiti u ring do tog datuma, osim ako mu prethodno to ne odobri ljekar.

Fury je također, dobio standardnu ​​suspenziju od 45 dana nakon pobjede, što mu je bila prva odbrana naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Očekuje se da će Fury ponovo boriti iduće godine protiv obveznog izazivača Dilliana Whytea, ako ovaj pobijedi u borbi s Ottom Wallinom 30. oktobra u Areni 02.

Izvor: Agencije