Vettel: Formula 1 može nestati ako se ništa ne promijeni

Formula 1 nije ‘zelena’, ali živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti je ‘zelenijom’, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili strasti, izjavio je Sebastian Vettel.

Najlakše bi bilo da nakon karijere postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina, ali ne vidim se u tome, rekao je Vettel (EPA)

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu i za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene.

“Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još 10 godina. Naravno da razmišljam što nakon formule 1”, izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija dpa.

“Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome”, rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.

Interes za borbu protiv klimatskih promjena

Iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu “oktanskog cirkusa” u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

“Formula 1 nije ‘zelena’, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti formulu 1 ‘zelenijom’, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti”, izjavio je Vettel.

“Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati”, upozorio je Vettel.

Izvor: Agencije