Ivajlo Petev novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Dušana Bajevića.

Petev je bio i selektor bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. (Reuters)
Petev je bio i selektor bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. (Reuters)

Ivajlo Petev novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Dušana Bajevića, piše Fena.

Petev je najbolje rezultate ostvarivao s bugarskim Ludogorecom, s kojim je osvojio dvije titule prvaka Bugarske, dva Superkupa i jedan Kup. Bio je i selektor bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Prvi ispit u martu

Vodio je i zagrebački Dinamo, gdje je dobio otkaz nakon 35 utakmica, a posljednji angažman imao je u Jagielloniji.

Peteva već u martu očekuju prvi ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a uvodni meč reprezentacija BiH igra 24. marta u Finskoj. Tri dana kasnije u Zenici će odigrati prijateljski meč sa Kostarikom, dok 31. marta dočekuje Francusku u kvalifikacijskoj utakmici.

Izvor: Agencije

Povezane

Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana u augustu ove godine, izglasala je izmjene i dopune statuta, koje su na zvaničnoj stranici saveza objavljene tek nakon tri mjeseca. Pedeset i šest delegata usvojilo je izmjene, a jedna od njih je da ”za usvajanje pravovaljane odluke mora glasati po jedan predstavnik iz entiteta RS-a, te po […]

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO