Igor Angelovski ostaje selektor Sjeverne Makedonije

Vodstvo Nogometnog saveza Sjeverne Makedonije i Igor Angelovski složili su se oko novog ugovora, pa će on imati priliku voditi reprezentaciju na EURO-u.

Sjeverna Makedonija je izborila plasman na EURO, gdje će igrati u grupi C, u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija (EPA)
Sjeverna Makedonija je izborila plasman na EURO, gdje će igrati u grupi C, u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija (EPA)

Upravni odbor Nogometnog saveza Sjeverne Makedonije (FFM) u četvrtak je potvrdio kako će Igor Angelovski (44) ostati za kormilom reprezentacije s kojom je izborio historijski nastup na Evropskom prvenstvu.

Vodstvo FFM-a i Angelovski složili su se oko detalja novog ugovora i 44-godišnji stručnjak će imati priliku voditi makedonsku reprezentaciju na EURO-u, koje će se igrati u junu ove godine, prenosi Hina.

“S Igorom smo se lako dogovorili oko svih detalja oko nastavka saradnje. Plasman na EP san je svakog djeteta, a nogometaši sada imaju izuzetan motiv za nove pobjede“, istakao je predsjednik FFM-a Muamed Sejdini za internetsku stranicu Saveza.

Pobjede u play-offu

Angelovski je preuzeo reprezentaciju 2015. godine, naslijedivši Ljubinka Drulovića.

Pod njegovim vodstvom Sjeverna Makedonija je izborila plasman na EURO, gdje će igrati u grupi C, u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

“Zahvaljujem se predsjedniku Saveza i Upravnom odboru na ukazanom povjerenju. Ne sumnjam da će reprezentacija, kao i prije, imati najbolje uvjete za rad. Uložit ću sav svoj potencijal kako bi izvratio na ukazano povjerenje dobrim igrama i nastavim uspješan niz rezultata“, istakao je makedonski selektor.

Sjeverna Makedonija je izborila EURO nakon što je osvojila prvo mjestu u grupi D Lige nacija, a potom u play-offu pobijedila Kosovo i Gruziju.

Izvor: Agencije

Povezane

Slavilo se sinoć u Sjevernoj Makedoniji, a reprezentaciju je, po povratku iz Gruzije i osiguranju plasmana na Europsko prvenstvo za nogometaše, dočekala delegacija državnog vrha na čelu s premijerom Zoranom Zaevom.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO