Đoković po izbacivanju sa US Opena: Važna životna lekcija

Đoković: Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno (EPA)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izvinio se zbog incidenta sa sudijom na US Openu i poručio kako će diskvalifikacija sa turnira biti važna životna lekcija, prenosi agencija Tanjug.

Podsjetimo, on je po završetku gema u meču sa Pablom Carreno-Bustom, nehotično lopticom pogodio linijsku sutkinju.

„Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno“, napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Kako je naveo, želi da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važnu životnu lekciju, kako bi nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i teniser.

„Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve“, teniski as iz Srbije.

Odluka sudija i supervizora

Incident se desio u finišu prvog seta duela asa iz Srbije sa Špancem kada je kod 5:5 u prvom setu, Đoković izgubio slijedeći gem na svoj servis i po završetku igre, poluokrenut leđima reketom udario lopticu i slučajno sutkinju pogodio u predio glave, vjerovatno vrat, poslije čega je ostala na zemlji teško dišući.

Pridigla se poslije reakcije doktora, ali su sudije i supervizor poslije konsultacija, odlučili diskvalificirati najboljeg igrača planete.

Ðoković je u poluokretu glavom u tom pravcu odmah shvatio šta se desilo i prišao da pomogne ženi, za koju je izgledalo kao da se na kratko guši.

Ubrzo su stigli i ljekari i ona se oporavila, ali su sudije i supervizor odlučili da ga diskvalificiraju, iako je objašnjavao da se sve desilo potpuno slučajno.

Izvor: Agencije