Od 18. septembra navijači na stadionima u Hrvatskoj

Bit će omogućen dolazak ograničenog broja gledatelja, i to do 30 posto kapaciteta svake tribine (EPA)
Bit će omogućen dolazak ograničenog broja gledatelja, i to do 30 posto kapaciteta svake tribine (EPA)

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donio je odluku da se od 18. septembra dopusti povratak gledatelja na utakmice pod okriljem HNS-a, uz zadovoljavanje nekoliko uvjeta, kako bi se osigurala maksimalna zaštita gledatelja i svih aktera u vrijeme pandemije virusa SARS-CoV-2.

Na utakmicama HT Prve lige, Hrvatskog nogometnog kupa, 2. HNL te Prve HNL za juniore, kadete i pionire bit će omogućen dolazak ograničenog broja gledatelja, i to do 30 posto kapaciteta svake tribine, odnosno lože stadiona.

Na utakmicama neće biti omogućen dolazak gostujućih navijača, objavljeno je u petak na internetskom portalu HNS-a, prenosi Hina.

Klub domaćin obavezan je svaku utakmicu organizirati u skladu s aktuelnim mjerama nadležnog lokalnog štaba civilne zaštite, a organizacija utakmica treba se provesti uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (održavanje razmaka između gledatelja, osiguranje uporabe dezinficijensa…)

U skladu sa stavom UEFA-e

Prilikom donošenja ove odluke, Izvršni odbor HNS-a uzeo je u obzir stav Evropske nogometne aosicjacije (UEFA), koja će dopustiti povratak ograničenog broja gledatelja na utakmici Superkupa, kao i činjenicu da se epidemiološka situacija značajno razlikuje od županije do županije.

Upravo zbog toga neće biti omogućen dolazak gostujućih navijača.

S odlukom su upoznati nacionalni štab civilne zaštite te Ministarstvo turizma i sporta.

U slučaju nepridržavanja mjera, osobito razmaka između gledatelja ili prekoračenja broja gledatelja, komesar takmičenja ovlašten je donijeti odluku da klub domaćin igra utakmice bez gledatelja.

Ako nadležni lokalni štab civilne zaštite zabrani dolazak gledatelja određenom klubu domaćinu, na utakmicama HT Prve lige dopušteno je prisustvo 50 osoba kluba domaćina, a na utakmicama 2. HNL 30 osoba kluba domaćina, pod uvjetom da je to u skladu s epidemiološkim mjerama koje vrijede u tom gradu ili županiji.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO