Manchester City protiv Lyona u četvrtfinalu Lige prvaka

Nogometaši Cityja slave gol Gabriela Jesusa koji je potvrdio njihov prolazak u nastavak takmičenja (EPA)

Nogometaši engleskog Manchester Cityja i francuskog Lyon večeras su izborili plasman u četvrtfinale Lige evropskih prvaka, takmičenja koje je prekinuto uslijed pandemije korona virusa.

Engleski tim je na svome Etihad stadionu savladao španski Real Madrid sa 2:1, što je identičan rezultat iz prvog susreta kada su također slavili „Građani“.

City je poveo preko Sterlinga u devetoj minuti, da bi Benzema poravnao u 28. minuti. Četrdeset minuta kasnije, Gabriel Jesus je iskoristio grešku gostujuće odbrane i postigao gol za konačnih 2:1.

Posljednji četvrtfinalni par

Lyon je večeras izgubio 1:2 na gostovanju kod Juventusa u Torinu, ali je u prvom meču bio bolji sa 1:0, te je zbog gola u gostima prošao dalje.

Francuzi su i u Italiji poveli u 12. minuti kada je sa bijele tačke bio precizan Depay, da bi Cristiano Ronaldo u 43. (penal) i u 60. minuti preokrenuo rezultat na 2:1, ali je to bilo sve od „Stare dame“.

Od ranije su poznati četvrtfinalni parovi: Red Bull Leipzig (Njemačka) – Atletico Madrid (Španija), te Atalanta (Italija) – PSG (Francuska), dok će posljedni biti poznat sutra nakon mečeva Barcelona (Španija) – Napoli (Italija, prvi meč 1:1) i Bayern (Njemačka) – Chelsea (Engleska, 3:0).

Izvor: Al Jazeera i agencije