Liga prvaka: Dinamo prošao, Sarajevo ispalo

Utakmicu Cluja i Dinama iz Zagreba riješilo je izvođenje jedanaesteraca (EPA)

Fudbaleri Sarajeva oprostili su se večeras od Lige prvaka, pošto su u utakmici 2. kola kvalifikacija u Bjelorusiji poraženi od Dinamo Bresta sa 1:2, dok je zagrebački DInamo u Rumuniji savladao Cluj nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Bjeloruski Dinamo je na domaćem terenu Brestskij pobijedio Sarajevo golovima Mihaila Gordejčuka u 3. i Abdoulayea Dialloa u 49., dok je pogodak za Sarajevo postigao Andrej Đokanović u 34. minuti.

Sarajevu je sredinom drugog poluvremena poništen gol Mersudina Ahmetovića.

Sarajevo je tako eliminirano iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, ali će igrati treću rundu kvalifikacija za Evropa ligu.

Susret Cluj – Dinamo završen je 2:2, mada su Zagrepčani do treće minute sudijske nadoknade imali vodstvo od 2:1. Golove za Cluj u regularnih 90 minuta postigli su Michael Pereira u 64. i Gabriel Debeljuh u 90., a za Dinamo Amer Gojak u 14. i Lirim Kastrati u 78. minuti. Cluj u 52. minuti nije iskoristio jedanaesterac, a hrvatski prvak je od 51. minute igrao bez isključenog Kevina Theophilea-Catherinea. 

Oproštaj Lokomotive i Celja

U izvođenju penala, Dinamo je slavio sa 6:5.

Od Lige prvaka oprostila se i zagrebačka Lokomotiva, koja je na stadionu u Kranjčevićevoj izgubila od bečkog Rapida 0:1, golom Ercena Kare u 32. minuti.

Slovensko Celje poraženo je na svom terenu od norveškog Moldea 1:2.

U kvalifikacijama za Evropa ligu, crnogorska Zeta izgubila je od luksemburškog tima Niedercorn 0:3.

Izvor: Al Jazeera i agencije