Blackhawksi zabranili navijačima da nose perjanice

Chicago će u nastavku sezone igrati kvalifikacijsko kolo protiv Edmonton Oilersa (EPA)

Chicago Blackhawksi, tim koji se takmiči u američko-kanadskoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL), zabranit će navijačima nošenje perjanica na svojim domaćim utakmicama u United Centeru, objavio je klub u srijedu, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„Oduvijek smo očekivali da će naši navijači stvarati atmosferu poštovanja te smo nakon dugih i značajnih razgovora s našim partnerima iz redova domordačkih Amerikanaca odlučili naša očekivanja formalizirati“, objavila je upava kluba.

„Ubuduće će perjanice biti zabranjene za navijače koji dolaze na događaje u organizaciji Blackhawksa te u United Centeru, kad se Blackhawksi vrate tamo za svoje domaće utakmice.“

“Sveti simboli”

Dodaju kako su ovo „sveti simboli, tradicionalno rezervirani za vođe koji su zaradili veliko poštovanje u svom plemenu te ne bi trebali biti generalizirani ili korišteni kao kostim u svakodnevnoj upotrebi“.

Objava Blackhawksa je očekivana, nakon što je NFL tim iz Washingtona odlučio izbaciti ime Redskins (crvenokošci) iz svog naziva. Blackhawksi su objavili da neće mijenjati svoje ime, tvrdeći da njime odaju počast Black Hawka (Crnog sokola), pripadnika Sac i Fox naroda iz Illinoisa.

Chicago će u nastavku sezone igrati kvalifikacijsko kolo protiv Edmonton Oilersa. Prva utakmica u seriji na tri pobjede bit će odigrana u subotu, a svi će se dvoboji igrati u Edmontonu bez prisustva gledatelja.

Izvor: Agencije