Preostala nogometna natjecanja u Hrvatskoj bez gledalaca

Propozicije propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere (Ivo ?agalj / Pixsell)
Propozicije propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere (Ivo ?agalj / Pixsell)

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donio je u ponedjeljak odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledalaca.

Odluka Izvršnog odbora HNS-a donesena je, kako se navodi u saopćenju, “zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Hrvatskoj uslijed epidemije novog korona virusa”.

“Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja.”

‘Minimizirati rizik širenja virusa’

Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pri tome navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju”, navodi se u saopćenju, prenosi Anadolija.

Propozicije, također, propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Hrvatske i u skladu s obaveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO