Otkazan Adria Tour u Banjoj Luci i Sarajevu

Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banja Luci i egzibicija u Sarajevu (Dino Stanin / Pixsell)

Organizatori Adria Toura objavili su u utorak kako se ta humanitarna teniska priredba otkazuje i kako neće biti turnira u Banjoj Luci i Sarajevu.

Odluka o otkazivanju Adria Toura donesena je nakon što se na zadarskom turniru, koji je održan od 19. do 21. juna pojavio korona virus, a među pozitivnim osobama su i teniseri Novak Đoković, Borna Ćorić i Grigor Dimitrov.

“Žao nam je što moramo prekinuti organizaciju teniskih turnira u Banjoj Luci i Sarajevu. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizira, kao i da se svi oporave”, poručio je direktor turnira Đorđe Đoković, prenijela je Hina.

Adria Tour organizirao je jedan od najboljih tenisera svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira bio je Hrvatski teniski savez. U Zadru su nastupili igrači iz samog vrha svjetskog tenisa – Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. 

Turnir je prekinut uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov.

Simptome prvo pokazao Dimitrov

Finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski teniser Grigor Dimitrov zaražen korona virusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, a u subotu je izgubio od Borne Ćorića za svega 33 minute i potom odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao. 

U Zadru su testiranjima odmah podvrgnute 22 osobe, a među tri pozitivna slučaja našao se hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Novak Đoković nije bio među teniserima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u Beogradu. U utorak je objavljeno kako je i on pozitivan na korona virus.

Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banjoj Luci te egzibicija u Sarajevu.

Izvor: Agencije