Đoković se izvinio zbog Adria Toura: Pogriješili smo, bilo je prerano

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković saopštio je danas da je pozitivan na korona virus.

Osim njega, pozitivna je i supruga Jelena, dok su djeca negativna.

Đoković se testirao u Beogradu po povratku iz Zadra, gdje se prije nekoliko dana igrao teniski Adria Tour. Finalni susret nije odigran, jer se ispostavilo da je jedan od učesnika, Bugar Grigor Dimitrov, zaražen virusom.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period”, rekao je Đoković i dodao da je dobro i da ne osjeća nikakve simptome, prenio je Tanjug.

Uputio izvinjenje

Đoković je na svom Twitter profilu napisao da on i njegova supruga Jelena idu u samoizolaciju, kao i da će se ponovno testirati za pet dana, te se izvinio svima kojima je teniski Adria Tour nanio bilo kakvu štetu.

“Sve što smo organizatori i ja uradili u prethodnih mjesec dana, uradili smo sa iskrenom namjerom i čistim srcem. Vjerovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da iz filantropskih razloga ujedini ljude. Pogriješili smo, bilo je prerano. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze”, poručio je.

 

 

Sve koji su bili na Adria Touru u Zadru ili su bili u kontaktu s nekim od zaraženih osoba zamolio je da se testiraju.

“Za one u Beogradu i Zadru, podijelit ćemo zdravstvene resurse u budućnosti. Ostatak Adria Toura je otkazan i ostat ćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Molit ću se da se svi u potpunosti oporave”, dodao je Đoković.

‘Neće biti dobro ako je zaražen’

Ranije danas, direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je da neće biti dobro ako rezutat pokaže da je Ðoković pozitivan, jer je u Zadru bio u kontaktu sa mnogo osoba, ali je dodao da premijer Andrej Plenković, koji je također bio na turniru, neće morati u samoizolaciju.

Plenković je danas saopštio da mu je test negativan.

Nakon što se ispostavilo da je ukupno pet tenisera i trenera, učesnika Adria tura u Zadru, pozitivno na virus korona, takmičenje je otkazano, a 81 osoba je u samoizolaciji.

Prije Đokovića, rečeno je da su rezultati pozitivni kod pet tenisera i trenera, uključujući Viktora Troickog, Bornu Ćorića i Grigora Dimitrova, a Capak je konstatovao da će se epidemiološka slika „dodatno zakomplikovati ako se pokaže da je Ðoković pozitivan na korona virus“.

Odmah po prekidu turnira u Zadru na Đokovićev račun stigle su brojne kritike na društvenim mrežama, a potom i u svjetskim medijima.

Regionalni Adria Tour trebao se igrati i u Banjoj Luci i Sarajevu, no danas je objavljeno da je to otkazano, javila je Anadolija.

Izvor: Agencije