Južna Koreja: Nogometno prvenstvo počinje u petak

Prvu utakmicu odigrat će prvak Jeonbuk Motors i pobjednik kupa Suwon Bluewings (EPA)
Prvu utakmicu odigrat će prvak Jeonbuk Motors i pobjednik kupa Suwon Bluewings (EPA)

Nakon Bjelorusije, Turkmenistana i Tajvana u petak će i u Južnoj Koreji nogometaši istrčati na terene, prenosi Hina.

Naime, južnokorejska K-League trebala je početi 29. februara, ali je zbog pandemije korona virusa odgođena i sada, nakon dvomjesečne pauze, prvu utakmicu odigrat će prvak Jeonbuk Motors i pobjednik kupa Suwon Bluewings, a obje ekipe morat će slijediti posebna pravila.

Utakmica će biti prenošena na YouTubeu i Twitteru uz engleske komentare za gledaoce s engleskog govornog područja, javila je agencija Yonhap.

Sve druge utakmice južnokorejskog prvenstva igrat će se bez gledalaca, uz ​​izuzetno stroga pravila higijenske sigurnosti.

Mjerenje temperature prije ulaska

U nogometu je nemoguće potpuno isključiti fizički kontakt s vlastitim i suparničkim igračima, a, prema novim pravilima ponašanja, strijelac gola neće smjeti biti pozdravljen stiskom ruke niti će mu saigrači moći trčati u zagrljaj.

Liga je testirala svakog igrača i trenera na COVID-19 i svi su bili negativni. Svejedno, svim igračima i članovima stručnog štaba mjerit će se temperatura prije ulaska u stadion, a u slučaju da se otkrije da je neko zaražen, u karantinu će dvije sedmice biti ne samo bolesni igrač nego i svi oni koji su s njim bili u kontaktu.

U Južnoj Koreji od korona virusa dosad je preminulo više od 250 oosba, dok je zaraženih 10.806.

Izvor: Agencije


Povezane

Fudbalski savezi Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore još čekaju smjernice za eventualni nastavak takmičenja.

30 Apr 2020
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO