Organizatori Gira planiraju utrku s gledaocima

Ovogodišnji Giro trebao je biti održan od 8. do 31. maja, a prve tri etape bile su planirane u Mađarskoj (EPA)
Ovogodišnji Giro trebao je biti održan od 8. do 31. maja, a prve tri etape bile su planirane u Mađarskoj (EPA)

Direktor biciklističke utrke Giro d'Italia, koja bi ove godine trebala biti održana od 3. do 25. oktobra, Mauro Vegni izjavio je da njegov organizacijski odbor planira održati takmičenje uz prisustvo gledalaca pored trase.

“Konačnu odluku donijet će lokalne i nacionalne vlasti, dok ćemo se mi držati pravila koja će nam biti određena. U ovom trenutku planiramo održati utrku s gledaocima”, izjavio je Vegni za italijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport, prenosi Hina.

Etape Gira

Ovogodišnji Giro trebao je biti održan od 8. do 31. maja, a prve tri etape bile su planirane u Mađarskoj.

Taj mađarski dio neće se voziti u oktobru nego će start biti prebačen na jug Italije, na Siciliju ili u Kalabriju.

Prema trenutnom planu Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), biciklistička sezona, koja je zbog pandemije korona virusa prekinuta od sredine marta, trebala bi biti nastavljena 1. augusta jednodnevnom utrkom Strade Bianche u italijanskoj regiji Toskani.

Izvor: Agencije


Povezane

Zbog pandemije korona virusa biciklistička sezona je prekinuta po završetku utrke “Pariz – Nica” sredinom marta. Međunarodna biciklistička federacija najavila je nastavak sezone najranije sredinom šestog mjeseca, a u međuvremenu je potvrdila i novi termin za odražavanje najveće svjetske utrke Tour de Francea.

Za Al Jazeeru govori najboji hrvatski teniser Borna Ćorić, koji se sprema za nastavak sezone.    Bundeslige u Njemačkoj i Austriji najbliže povratku na nogometne travnjake. Sudbina ovogodišnjeg Tour de Francea i dalje nepoznata. Urednik i voditelj je Mustafa Radončić.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO