Gradonačelnik Londona protiv nastavka Premier lige

Kao navijač Liverpoola, Sadiq Khan želi povratak Premier lige, kaže njegov glasnogovornik (EPA)

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan protivi se ideji da se nogometna Premier liga nastavi u glavnom gradu sljedećeg mjeseca, dok pandemija novog korona viruisa i dalje svakodnevno izaziva stotine smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji.

“Sadiqu je izuzetno stalo da se Premier liga i profesionalni sport općenito nastave. Međutim, u trenucima dok je zemlja još uvijek u krizi, a stotine ljudi svakodnevno umire, vjeruje da je prerano raspravljati o ponovnom uspostavljanju Premier lige i vrhunskog sporta u glavnom gradu”, kazao je njegov glasnogovornik za list Evening Standard.

“Kao navijač Liverpoola, Sadiq, naravno, želi povratak Premier lige. Ali, to se može dogoditi samo kad je to sigurno i ne može dodatno opterećivati ​​NHS i hitne službe”, dodao je on, prenosi Hina.

Pet klubova Premier lige ima sjedište u Londonu – Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham i Crystal Palace.

Poduzeti sve mjere opreza

Izvršni direktor Udruženja igrača Gordon Taylor smatra kako je ključno da se poduzmu sve mjere opreza za igrače.

“Igrači se ne žele smatrati zamorcima i to će se odnositi na sve u profesionalnom sportu”, rekao je on za Sky Sports.

“Radi se o uspostavljanju ravnoteže sigurnosti i pokušaja da se vratimo u normalu što je više moguće.”

Velika Britanija je najteže pogođena zemlja u Evropi, s više od 32.000 smrtnih slučajeva od bolesti COVID-19, dok je registrirano više od 223.000 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom.

Izvor: Agencije


Povezane

Ove sedmice trebalo bi da bude poznat plan za okončanje engleske fudbalske Premijer lige. Izgledno je da će biti nastavljena, nakon što je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva juče dala zeleno svjetlo za profesionalni sport nakon 1. juna. Neki od najboljih igrača nisu za povratak na teren dok sigurnost ne bude svima zagarantovana.

Published On 12 May 2020

Zanimljive priče pogledajte i ove sedmice u Sportskom magazinu Al Jazeere.  Početak maja donio je novu nadu ljubiteljima sporta. Najavljuje se nastavak brojnih takmičenja zaustavljenih pandemijom. Bundesliga jedno je od njih. U Južnoj Koreji nogometno prvenstvo već je počelo. Gost emisije je crnogorski internacionalac Dejan Damjanović, jedan od najboljih igrača i strijelaca u historiji tog takmičenja.  Dašak optimizma i za […]

Published On 11 May 2020

Profesionalni sport neće se nastaviti u Velikoj Britaniji prije 1. juna čak ni iza zatvorenih vrata, saopćila je britanska vlada.

Published On 11 May 2020
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO