Biciklistička Trka oko Flandrije održana virtuelno

Trka je prenošena na belgijskoj televiziji uživo, upotpunjena snimcima koje su biciklisti kačili iz svojih domova (Screenshot)

Poznata belgijska biciklistička Trka oko Flandrije održana je u nedjelju virtuelno, jer je odgođena zbog pandemije korona virusa, a 12 biciklista je vozilo u izolaciji na sobnim biciklima povezanim sa videoigrom.

Uz reklame na putu i virtuelne gledaoce koji mašu zastavama, trka je prenošena na belgijskoj televiziji uživo, uz komentare, te upotpunjena snimcima koje su biciklisti kačili iz svojih domova, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

„Kada sam čuo za ovu ideju, mislio sam da je riječ o šali“, rekao je Zdenek Stibar, profesionalni biciklista iz Češke u intervjuu pred trku.

Pobijedio Greg Van Anermaet

Vozeći maksimalno brzo i znojeći se na sobnom biciklu kod kuće, Belgijanac Greg Van Avermaet pobijedio je na prvoj dosadašnjoj virtuelnoj utrci po Flandriji.

„Trka“ je bila dugačka 32 kilometra, umjesto uobičajenih 260, a učestvovalo je 12 biciklista, umjesto 175, tako da je takmičenje koje obično traje šest sati, bilo gotovo za samo jedan sat.

Belgija ima 1.447 prijavljenih smrtnih slučajeva od korona virusa, te skoro 20.000 zaraženih.

Izvor: Agencije