Svečana predaja olimpijskog plamena na praznom stadionu

Na stadionu Panathenaic se svake dvije godine organizuje svečanost predaje olimpijskog plamena gradu koji će biti domaćin (Reuters)

Svečana predaja plamena za Olimpijske igre 2020. u Tokiju održat će se u četvrtak pred praznim stadionom u Atini zbog korona virusa, objavila je u nedjelju Grčka, koja zabranjuje sav promet s Albanijom i Sjevernom Makedonijom, te letove za Španiju i iz nje.

Grčka je u petak, dan nakon paljenja olimpijske baklje u Olimpiji, kolijevci antičkih igara, objavila da otkazuje svečanost pronošenja plamena širom zemlje kako bi se izbjegle gužve u sklopu mjera zaštite od širenja korona virusa. 

Tri žrtve i 228 zaraženih 

„Grčki Olimpijski odbor odlučio je da će se svečanost predaje olimpijske baklje za Tokio 2020. održati u četvrtak, 19. marta na stadionu Panathenaic iza zatvorenih vrata“, a to znači bez prisustva novinara i publike, navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Na glavni stadion u Atini, gdje su se 1896. održale Olimpijske igre, uobičajeno dolaze hiljade gledalaca svake dvije godine na svečanost predaje olimpijskog plamena gradu koji će biti domaćin.

U Grčkoj su potvrđene tri žrtve epidemije i 228 zaraženih do kraja subote. 

Izvor: Agencije